Ruim 70% van alle security- en privacy-incidenten waaronder datalekken wordt veroorzaakt door menselijk handelen. Het veilig omgaan met de (bedrijfs)informatie en de beschikbaar gestelde ICT-apparatuur is dan ook van cruciaal belang.

Vergroten van security- en privacy-bewustzijn

In samenwerking met onze partner Koch Consultancy verzorgen we, als onderdeel van onze integrale oplossingen, daarom diverse (online) awareness trainingen gericht op het vergroten van het security- en privacy-bewustzijn binnen je organisatie.

24/7 blootgesteld aan cybercriminelen

Omdat we tegenwoordig ongeveer 24/7 online zijn is het goed om ons te realiseren dat we daardoor 24/7 doelwit zijn van cybercriminelen. Ze proberen met steeds meer geavanceerde technieken en methoden toegang te krijgen tot onze netwerken, werkstations, laptops, tablets en smartphones. Niet alleen op het werk maar ook in de privé-situatie. Vooral met ‘Social Engineering’ technieken proberen ze ons te verleiden om ergens op te klikken, een bijlage bij een e-mail te openen of vertrouwelijke informatie door te geven. Wie zich niet bewust is van deze gevaren trapt hier al gauw in. Zo blijkt uit zogenaamde ‘phishing-testen’ en in de praktijk. De gevolgen voor slachtoffers zijn vaak rampzalig. Cybercriminelen richten zich beslist niet alleen op grote bedrijven, zeker ook op ZZP’ers en MKB-ondernemingen.

Online awareness training

(Online) awareness trainingen

SmartCom Security biedt, via haar gespecialiseerde partner Koch Consultancy, diverse uiterst toegankelijke awareness trainingen op het gebied van security en privacy. Deze korte trainingen zijn erop gericht om medewerkers inclusief het management/de directie bewust te maken van mogelijke gevaren. Wees gerust: geen technische informatie maar praktijk-informatie die voor iedereen begrijpelijk is, onder meer dankzij illustratieve voorbeelden. De trainingen kunnen online of klassikaal (uiteraard “corona-proof”) worden verzorgd. Hierbij is er de nodige ruimte voor maatwerk. Want wellicht heb je speciale wensen of moet er aandacht geschonken worden aan specifieke onderwerpen. Bij grotere organisaties is het uiteraard mogelijk dat het management zelf het voorwoord doet over het belang van goede informatiebescherming. Een dergelijk commitment van het management is van groot belang. Desgewenst helpen we je hier graag mee.

Keuze uit online en op locatie  

Wij verzorgen zowel online trainingen als trainingen op locatie. Zowel de online trainingen als de ‘live’ trainingen (op locatie) zijn geschikt voor iedereen die werkt met ICT-middelen zoals computers, laptops, e-mail, etc. en duren 30 tot 40 minuten.

De online awareness trainingen worden verzorgd door middel van een webinar-presentatieplatform. Per online sessie kunnen maximaal 40 personen deelnemen. Onze trainingen op locatie kunnen verzorgd worden binnen je bedrijf of op een andere locatie en hebben elk een eigen tijdsduur. Voor een maximale interactie geldt bij trainingen op locatie een maximum van 25 deelnemers.  

Awareness training op locatie

Online awareness trainingen

Op locatie (klassikale awareness trainingen)

  • “Security en cybercriminaliteit (o.a. phishing en password-gebruik)” – tijdsduur: 1,5 tot 2 uur – nadere informatie
  • “Mix van security en privacy (incl. o.a. AVG)” – tijdsduur: 2 tot 2,5 uur – nadere informatie
  • “Privacy (AVG, Datalekken, Phishing)” – tijdsduur: 1,5 tot 2 uur – nadere informatie