Bestanden en applicaties van bedrijven kunnen op allerlei manier verloren gaan. Dat geldt voor ZZP’ers maar ook voor middelgrote bedrijven en bedrijven met bijvoorbeeld 50 of meer medewerkers. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met diefstal van je apparatuur en/of je toegangscodes. Of je wordt getroffen door cybercriminaliteit waarbij je applicaties worden besmet met ransomware en je gedwongen wordt om ‘losgeld’ te betalen om weer gewoon gebruik te kunnen maken van al je bestanden, software en apparatuur.

Eveneens enorm ingrijpend is als door brand al je data en een deel van je apparatuur verloren gaat samen met de losse back-up schijf in je brandkast. Je zou zeggen: ‘ik moet er niet aan denken’. Maar je moet er juist wel aan denken. En er vervolgens voor zorgen dat je data volledig veilig is opgeslagen en bij calamiteiten in no-time weer te gebruiken is.

Back-ups en beveiliging

Beperkte back-up van Microsoft365

Veel ondernemers gaan ervan uit dat al hun data volautomatisch ‘in de Cloud’ wordt opgeslagen omdat ze gebruikmaken van Microsoft365. Dat is een misverstand. Deze software van Microsoft biedt een beperkt aantal opties voor het tijdelijk behoud van de bestanden door middel van verplichte bewaartermijnen, prullenbak-instellingen en versiebeheer. Het maken van een Microsoft365 back-up is hierbij je eigen verantwoordelijkheid.

Deze standaard back-up van Microsoft voorziet in de mogelijkheid om data uiterlijk 14 dagen terug te halen wanneer die door bijvoorbeeld een hack, aanval storing of ongewenste verwijdering verloren is gegaan. Individuele mailboxen en data uit individuele SharePoint-omgevingen kunnen niet teruggehaald worden.

Aanvragen voor dataherstel moet je aanvragen bij de support-afdeling van Microsoft. Dit is tijdrovend en je moet precies weten hoe je ICT-infrastructuur inclusief je beveiliging was ingeregeld en hoe je die zelf opnieuw optimaal inregelt. Gaat dit verkeerd dan kan je dat zo maar enkele dagen of langer kosten of er onbedoeld voor zorgen dat je beveiliging niet meer goed werkt. Om maar eens iets te noemen. Dat geldt vrijwel altijd ook als je niet gebruikmaakt van Microsoft365 maar van een andere ICT-oplossing of een combinatie van oplossingen.

Maximale veiligheid voor een vast laag maandbedrag

Maximale veiligheid voor een vast laag maandbedrag

SmartCom biedt, voor elke ICT-omgeving, voor zowel Microsoft365 of Google Workspace een tijd- en kostenbesparende back-up oplossing om al je data volkomen veilig op te slaan: een private cloud/private storage back-up maandabonnement. Belangrijkste voordelen hiervan:

  • Maximale veiligheid: je data wordt volgens de hoogste beveiligingseisen opgeslagen in een optimaal beveiligd datacenter in Nederland. Je data is en blijft in vertrouwde handen.
  • Unieke keuze in hoeveelheid op te slaan data: vanaf 20GB.
  • Veel flexibiliteit: aantal gebruikers gemakkelijk en snel te schalen (uitbreiden/verminderen).
  • 24/7 remote beheer/monitoring: wij waken over je data.
  • Persoonlijk back-up advies: ervaren SmartCom back-up specialisten adviseren je o.a. over set-up, devices, aantal gebruikers, etc. Daarbij hanteren we begrijpelijk taal, geen jargon.
  • Persoonlijke support: ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij verlies van data? Bij een calamiteit kunnen wij vrijwel altijd direct schakelen en helpen.
  • Vaste lage maandprijs: vanaf € 2,50 (excl. btw).